Община Мадан оптимизира администрацията си с европейски проект

 Община Мадан оптимизира администрацията си с европейски проект

В петък в община Мадан се проведе заключителна пресконференция по проект: “Оптимизиране на структурата и функциите на община Мадан – път към подобряване ефективността на работа”. Проектът се осъществи по Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Приоритетна ос I “Добро управление”, Подприоритет 1.1. “Ефективна структура на държавната администрация”. Отчет за изпълнението на проекта направи зам.-кметът на общината Явор Орлов. Той посочи, че общата цел на проекта: “Организационно оптимизиране на дейността на общинска администрация Мадан за постигане на по-голяма ефективност и избягване на дублиращи се функции” е реализирана. Осъществени са и специфичните цели на проекта, а именно: Оптимизиране на структурата и функциите на общинската администрация; Подобряване на ефективността на общинската администрация; Повишаване на ефикасността на общинската администрация; Информиране на гражданите на общината за предприетите мерки. В изпълнение на проекта след проведените проучвания, анкети, анализи, обучения, доклади, планове за действие и пр. в общината действа нова организационна структура. Благодарение на това са премахнати дублиращи се функции, постигната е децентрализация на функции, а несвойствени за администрацията дейности са били изнесени извън нея. “Реализирането на този проект е иновативен от гледна точка на прилагането на единната методология за функционален анализ на местно ниво – това е първото използване на техники за организационно оптимизиране в община Мадан.” – каза в отчета си зам.-кметът Орлов.

Продължителността на проекта е 12 месеца, а стойността му е 89 171.76 лева – 100% безвъзмездна финансова помощ, в това число 85% съфинансиране от Европейския социален фонд и 15% национално съфинансиране.

Този документ е създаден в рамките на проект “Оптимизиране на структурата и функциите на община Мадан – път към подобряване ефективността на работа”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Мадан и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

Зарко Маринов, в."Отзвук"

Вирни се горе