Община Девин ще санира шест блока по Националната програма за енергийна ефективност

Община Девин ще санира шест блока по Националната програма за енергийна ефективност

На 12 юни 2015 г. е подписан шестият тристранен договор по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради между Българска банка за развитие, областния управител и кмета на община Девин.

В община Девин са обхванати и ще бъдат санирани всички жилищни сгради с над 36 жилища. Това са блоковете на улица „Васил Левски” – К-1, К-2 и К-3 и Д-3, Д-4 и Д-5, намиращи се на улица „Руен” и улица „Рожен”, съобщи радио Девин.

На 25 юни 2015 г. е регистрирано в банката изпратеното искане за финансиране по Националната програма и за седмия подписан договор между кмета на общината и Сдружение на собствениците „Гребенец, гр. Девин, община Девин, ул. Освобождение” № 58”. Сградата на този адрес е с 33 самостоятелни обекта с жилищно предназначение и също попада в изключенията на Програмата, което гласи, че по изключение и по преценка на общината през 2015 г. могат да бъдат одобрявани и сгради с минимум 32 самостоятелни обекта с жилищно предназначение, които са построени преди 1975 г. и са с доказани конструктивни проблеми.

Вирни се горе