Общи българо-гръцки оферти за Родопите

Общи българо-гръцки оферти за Родопите

Родопите като обща туристическа дестинация са представени в рекламни и информационни материали, издадени съвместно от български и гръцки общини.

Това съобщи Златка Николова, изпълнителен директор на Асоциацията на родопски общини (АРО) в Смолян, предаде БТА. Съвместната реклама и популяризиращи каталози показват “Планината на Орфей” на туристически борси и изложения в различни страни. Туристически забележителности от Родопите до Беломорието, пешеходни маршрути, български и гръцки курорти, хотелски комплекси са включени в поредицата от брошури и рекламни филми.

Българо-гръцките издания са създадени по проекти, финансирани по европейски програми. Основни партньори по съвместните туристически проекти са АРО, Погранична асоциация “Делта Родопи” (Гърция), Асоциацията на общините от регион Ксанти и сдружение от Ксанти. По илюстрираните туристически и бизнес пътеводители туристът проследява уникални природни феномени и места, митове, предания, общи традиции в двата региона. Каталозите са издадени на български, гръцки и английски, а някои от изданията са допълнени и с пътеводител на “административните маршрути”, които преминават желаещите да започнат бизнес в тези региони.

Плановете за разработване на Родопите като обща туристическа дестинация стават все по-реални след откриването на граничния пункт Златоград-Ксанти, коментира Златка Николова.

Вирни се горе