Започват тържествата посветени на 100-годишнината на Райковската гимназия

Започват тържествата посветени на 100-годишнината на Райковската гимназия

Започват тържествата, посветена на 100-годишнината на Райковската гимназия. Първите прояви са на 1 ноември – Деня на народните будители.

2020 година ПМГ „Васил Левски“ в Смолян отбелязва своята 100-годишнина. По този повод учебното заведения подготвя редица събития, които започват още на 1 ноември в петък – Деня на народните будители. Честванията на 1 ноември ще минат под надслов „Райковската гимназия – територия на будители“. В 14 часа ще се проведе шествие на ученици, учители и възпитаници на гимназията. Шествието ще тръгне от пл. България, ще мине през НЧ „Балкански просветител“ и ще завърши в двора на Райковската гимназия. В 15.00 часа ще се проведе среща на поколенията, а в 16.30 започват спортните срещи по баскетбол и волейбол между ветерани и ученици в новата спортна зала на учебното заведение.

Честванията на 100-годишнината на Райковската гимназия ще продължат следващата година. Юбилейното тържество е предвидено за 29 януари 2020 в РДТ „Николай Хайтов“ в Смолян. Тогава ще се проведе среща с инж. Никола Чернев – автор на книгата „Райковската гимназия“ – ІІ част. На 18 февруари е традиционното факелно шествие и митинг – заря пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски в двора на училището. През месец май следващата година ще се проведе Юбилейна щафета от паметната плоча на гимназията в Долно Райково до ПМГ „Васил Левски“. Тогава ще бъде открита и училищна музейна сбирка.

Вижте Програмата в снимката!

Вирни се горе