„Звездно състезание между приятели“ се проведе с учениците от иновативното Основно училище „Иван Вазов” - Смолян

           „Звездно състезание между приятели“ се проведе с учениците от иновативното Основно училище „Иван Вазов” - Смолян

На 17.04.2018 год., от 13,15 часа в Звездната зала на Планетариум гр. Смолян, се проведе „Звездно състезание между приятели“, организирано от учениците на IVБ и VВ клас и техните учители от Основно училище „Иван Вазов гр. Смолян, със съдействието на специалистите на Планетариума. Състезанието е част от иновативен проект на училището, посветен на 12 април – Деня на космонавтиката, чрез който учениците показаха своите знания за Слънчевата система, уменията си за работа в екип, умения за сътрудничество, приемственост между начален и прогимназиален етап.

С дейностите си по проекта учениците показаха, че вярват в доброто и се стремят към развиване и усъвършенстване на познавателните и творческите си способности. Учениците бяха разделени в два сборни отбора. Състезанието се проведе в четири кръга. Гости на състезанието бяха: господин Згуров старши експерт по „Природни науки“ в РУО Смолян, Теменужка Начева дългогодишен директор на Планетариум Смолян, родители и приятели на космоса.

Във фоайето на Планетариума учениците подредиха изложба от макети, табла и рисунки за Слънчевата система.

Провеждането на състезанието е част от дейностите заложени от учителите и техните ученици от IVБ и VВ клас по изпълнение на дейностите, заложени в иновативното училище.

Вирни се горе