Зов за помощ! Да помогнем на Валентин Гърбелов

Зов за помощ! Да помогнем на Валентин Гърбелов

Млад мъж от областта се бори с коварно заболяване. Шанс за живот му дават от клиника в Турция, но сумата е непосилна за него и сeмeйството му. Нека помогнем!

Валентин Гърбелов е на 31-години от смолянското с.Арда. Преди 5 год на Вальо му е поставена диагноза карцином на епифарингс с метастази в шийни лимфни възли като хистологията показва недифиринциран плоскоклетъчен карцином /лимфоепителиом/. Последвало лъчелечение и химиотерапии. До момента са приложени всички възможни лекарства по утвърдените протоколи за неговата диагноза, за съжаление обаче без особен положителен ефект. След консултации в няколко български болници  семейството решава да отиде и в Турция, болница Аджъбадем Маслак. Специалистите там се наемат да го оперират успешно, като ще присадят тъкан от друго място от тялото му, след отстраняването на вече големия лимфен възел вдясно, споделя сестрата на Вальо – Емилия Гърбелова. Тумора, в тази част на тялото му вече е доста голям,  прораства към гръбнака и е силно болезнен. Времето обаче, с което разполага младият мъж е ограничено предвид агресивния характер на болестта. За операцията са необходими 50 000 лв. Това е сума която е невъзможно семейството му да събере.

В социалните мрежи вече се разпространява банковата сметка с призив и молба за помощ от семейството, приятелите на Валентин, както и непознати за него лица, но искащи да му помогнат. „Вярвам, че добри хора ще се отзоват на молбата ни за помощ”, споделя още сестрата на Вальо, Емилия Гърбелова. Всеки, който е готов да помогне може да се свърже със нея на тел.0878 873416. Вече има поставени кутии за дарения в редица магазини и обекти в град Смолян (строителен хипермаркет Чечосан , офиса на  ЗК „Армеец” до магазин „Георг”, детски магазин „Дъмбо”). Занапред ще се поставят кутии в още желаещи обекти.

Нека се обединим в каузата ЗАЕДНО ЗА ВАЛЬО за да се върне светлината в очите и усмивката на лицето на Вальо.

Банковата сметка ЦКБ АД клон Смолян

IBAN BG51 CECB 9790 10A7 9795 01 BIC CECBBGSF

ВАЛЕНТИН МИНЧЕВ ГЪРБЕЛОВ

Можете да се обърнете и към кмета на село Арда Недко Емилов Юруков или да дарите средства в кутии, поставени в магазините.

Вирни се горе