Знам.бе на обиколка в 30 града с кемпер

Знам.бе на обиколка в 30 града с кемпер

Представителите на Знам.бе ще обиколят 30 града с кемпер

На 21 октомври кемперът ще бъде в Смолян.

На 13 октомври стартира образователното турне „Знам.бе“, което ще посети 30 училища в 30 от градовете на България. Турнето ще продължи два месеца, а представителите на организацията ще изминат 5000 километра с кемпер.

Според Знам.бе образованието трябва да е достъпно за всички в България и всичко, което правят те е с цел да повиши общата грамотност на населението. Тяхната мисия е да предоставят актуални за времето подходи и инструменти за учене, съобразени с интересите на младите хора.

За да бъдат максимално полезни на всяко дете в България от Знам.бе създават анкета, която ще покаже потенциалния път на развитие на всяко дете. В основата си анкетата стъпва на пет-факторния психологически модел (Big-5) за личностни черти и взима предвид рамката на Европейската комисия (ЕК) за ключовите компетентности на бъдещето. По тази начин анкетата насочва децата към 18-те отрасли в индустрията, които са заложени на глобално ниво от обединените нации (ООН).

Зад Знам.бе стоят Ангел Георгиев, който има над 12 години опит в неформално и формално образование, Виктор Балабанов – организационен психолог с над 10 години опит с обучения и Иван Йонков – с над 8 години опит в разрешаване на технически проблеми.

Партньори на образователното турне са Vivacom, Musala Soft, Codexio, I Can Be, Фондация „Благотворител“ и ERP Academy.

Вирни се горе