Златоградското СОУ "Антим I" взе участие в международна конференция в Берлин

Златоградското СОУ "Антим I" взе участие в международна конференция в Берлин

От 27 до 29 ноември 2012 г. в Берлин, Германия се състоя международна конференция по проект на Европейския съюз enlargEdukation (Учене през целия живот), в която взе участие Мария Джерахова – старши учител по немски език в СОУ „Антим I”- Златоград.

Конференцията беше заключителен етап за представяне на дидактизирани и изпробвани материали по теми за Европейския съюз в училищата на петте партньрски страни: България, Германия, Полша, Франция и Хърватия. Представителите за конференцията бяха подбрани измежду учителите – участници в по два предварителни тематични семинара на териториите на страните партньори, където учителите представиха своите идеи и разработки.e Целта на проекта е създаване на подходящи материали за ЕС, чрез които учащите от страните членки на ЕС да могат се запознават с историята, ценностите, структурата и др. на Европейския съюз, за да могат да си сътрудничат и да се развиват по-добре.

Идеята е всички тези материали да се съберат в така наречения „Куфар за разширение”, който да пътува из различните страни и да подпомага обучението в тематичното направление Европейски съюз. Освен това материалите ще бъдат предоставени след дообработване и на магнитен носител, а също така и на страницата на проекта в интернет, за да са по-лесно достъпни за всички заинтересовани.

Обсъждането и представянето на подготвените от участниците материали се състояха в Европейската Академия – Берлин и в Представителството на Еропейската Комисия в Берлин, където имаше обществена дискусия в присъствието на медии. Резултатите от съвместната работа по проекта бяха високо оценени. В обществената дискусията се включиха партньорите по проекта, граждани, като и: МАТИАС ПЕЧКЕ – Ръководител на Представителството на Европейската Комисия – Берлин и др.

Вирни се горе