Златоградски учител с награда „Константин Величков” за Деня на народните будители

 Златоградски учител с награда „Константин Величков” за Деня на народните будители

Старшия учител по физическо възпитание и спорт в СОУ „Антим I ” гр. Златоград, г-н Румен Ушев, бе удостоен с наградата „Константин Величков“ от Министерство на образованието, младежта и науката. Отличието е връчено за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в развитието на българското образование в частта възпитателна дейност, работа с родители и общественост и извънкласни занимания.

Като учител има изключителна роля за възстановяване на народните танци в училището. Създател е на танцова група „Мераклийче”, в която до днес са участвали повече от 230 ученика. Групата се превръща в един от символите на Златоград с многобройните си участия в празниците на Златоград, съседни общини, градове и чуждестранни представи. Румен Ушев се занимава активно и с баскетбол в училище. Като треньор на училищните отбори по баскетбол е областен и зонален първенец от 2009 г. и републикански ученически шампион през 2010 г.

Автор е на книгата „50 години баскетбол в Златоград”, издадена през 2010 година. Горди сме, че за първи път учител от община Златоград е удостоен с високата награда „Константин Величков“ на МОМН за учители по повод 1 ноември – Деня на народните будители.

Вирни се горе