Златоград и Долен започват изпълнение на два проекта по опазване на околната среда

Златоград и Долен започват изпълнение на два проекта по опазване на околната среда

Община Златоград и кметство Долен започнаха изпълнението на два проекта със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Проектите са одобрени за финансиране в рамките на Националния конкурс на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда – 2013 г.” на тема : „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ ”, съобщиха от общината.

За проект „ Имам очи за природата и знам какво трябва да направя, за да я запазя чиста” са отпуснати 9999 лв. безвъзмездна финансова помощ. В рамките на проекта се предвижда почистване, благоустрояване и обособяване на зона за отдих с детска площадка в кв.158 по плана на гр. Златоград, терен прилежащ към улица „Янтра” в квартал „Тракия”. На детската площадка, ще бъдат монтирани готови елементи от детски катерушки, люлки и пързалка. Ще бъдат поставени пейки и декоративни кошчета за отпадъци.

Аналогични са дейностите и по проект „ По-добър живот за хората от с. Долен” на кметство Долен, като с одобрените 9999 лв. безвъзмездна финансова помощ, ще бъде изградена детска площадка в кв. Станкова махала. Проектните дейности ще бъдат реализирани в периода месец май-юни 2013 г.

Вирни се горе