Жители на общините Девин, Борино и Доспат протестират заради закритата болница

Жители на общините Девин, Борино и Доспат протестират заради закритата болница

Жители на три общини излезнаха на протестно ществие. Хората от Девин, Борино и Доспат ще протестират в защита на закритата преди повече от година болница в Девин като ще настояват здравното заведение, което обслужваше населението на трите общини да заработи отново.

Негодуващите жители на трите общини тръгнаха от сградата на община Девин към КПП-то в местността „Забрал", съобщи председателят на Инициативния комитет Валентина Павлова. Припомняме, че министърът на финансите Симеон Дянков предложи да се отвори ново лечебно заведение в Девин, като клон на Смолянската болница, а дейността му да се развива в друга сграда, която да е държавна собственост.

От Инициативния комитет на протестиращите в Девин съобщават, че нямат никаква писмена информация за това предложение, а научават новините от медиите за срещата, която се е състояла в Министерски съвет заедно с кмета на Девин, председателите на Общинските съвети в Девин и Борино и представители на общинските съветници. От Инициативния комитет заявавят, че не виждат смисъл да се прави нова държавна болница в Девин, при положение, че си имат перфектно лечебно заведение.

Според председателя на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова, новото лечебно заведение трябва да започне работа на чисто, без задълженията на общинската болница.

Вирни се горе