Затиснат шофьор на Юговското ханче: Спасих се по чудо!

  Затиснат шофьор на Юговското ханче: Спасих се по чудо!

Скала затрупа кола до Юговското ханче

Внезапно срутване на огромна скала е станало около 4 часа днес преди разклона за Югово. В момента на срутването оттам е преминавал лек автомобил Пежо 306 с пловдивска регистрация, съобщава марица. Колата се е движела в посока Смолян. Шофьорът бил сам. Откъсналият се огромен скален къс блъснал отдясно автомобила и го изхвърлил срещу мантинелата в отсрещното платно. Водачът на автомобила се оказал затиснат между скалата и мантинелата, но запазил самообладание и изскочил през прозореца. Няма наранявания. Отървал се само с уплах.

“Чух страхотен тътен, а ударът беше толкова силен, че не разбрах какво се случва в тъмнината. Въпреки това успях да изскоча през прозореца на колата, спасих се по чудо”, разказа след инцидента потърпевшият.

Смачканото возило остана на мястото на инцидента до 9.30 часа. Фадроми на “Областно пътно управление”, избутаха част от скалните късове, за да отворят едната лента на трасето. В момента едното плътно платно е отворено за преминаване и разчистването на скалните отломки продължава.

Вирни се горе