Зарко Маринов: Целта е ние да продължим да развиваме образованието с новите технологии

Зарко Маринов: Целта е ние да продължим да развиваме образованието с новите технологии

Днес в сградата на Областна администрация – Смолян под патронажа на областния управител се проведе информационна среща на тема: “SMART SCHOOL – Училище на бъдещето”. Срещата е посветена на новите възможности за обучение в училище, разработени от SAMSUNG, в партньорство с M&MB ООД и съдействието на „Офис Линия” ЕООД.

Заместник-областният управител Зарко Маринов откри срещата, приветства присъстващите заинтересовани лица в сферата на образованието – представители от РИО – Смолян, директори на училища, учители по информатика и информационни технологии, както и ръководители на компютърни кабинети. Поздравявайки учителите от област Смолян за добрите позиции на учениците от региона в националната статистика, Маринов отбеляза като недостатък на българското образование липсата на платформи за интерактивно обучение в училищата. Във връзка с това той заяви: „Целта е ние да продължим да развиваме образованието с новите технологии. В това отношение изоставаме спрямо развитите държави, а това се отразява на образованието като цяло”.

Росица Манева – представител на M&MB ООД и Васил Узунов от „Офис Линия” ООД също приветстваха присъстващите, след което представител от SAMSUNG презентира платформата “SMART SCHOOL – Училище на бъдещето”. Беше представена същността на платформата, бяха изтъкнати предимствата й за училището и учениците, както и иновативността и възможностите й за гъвкаво обучение в и извън класните стаи.

Срещата завърши с дискусия, в която директорите на училищата впечатлиха лекторите от SAMSUNG и M&MB ООД с това, че образователните институции в област Смолян и в това отношение са сред първенците в страната.

Вирни се горе