Заради събора на Рожен от днес е въведена временна организация на движението

Заради събора на Рожен от днес е въведена временна организация на движението

Областно пътно управление – Смолян съобщава, че във връзка с провеждането на Събора на народното творчество и животновъдство “Рожен 2015”, се затваря за транзитно преминаване на пътни превозни средства прохода Рожен, участък от път ІІ – 86 Пловдив – Чепеларе – Соколовци – Смолян в отсечката от отклонението за к. к. Пампорово до с. Соколовци за периода от 06.00 часа днес – 17-ти до 06.00 часа на 20.07.2015 г. (понеделник).

За движение на транзитно преминаващите пътни превозни средства да се използва отбивен маршрут: с. Проглед – к.к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно, като през този период отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 тона през републикански път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Промените в режима за движението ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат информирани своевременно и насочвани по отбивния маршрут от регулировчици. В района на събора организацията на движение ще се осъществява от служители на МВР. Подари очаквания повишен трафик на движение по път ІІ-86 Пловдив – Смолян, се препоръчва на водачите на товарни автомобили да използват следните необходими маршрути:

Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к .к. Пампорово – Смолян и обратно; Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.

За въведената временна организация на движението, има издадена заповед, съобщиха от полицията.

Вирни се горе