Заради проливния дъжд: Екипи на пожарната отводняваха помещения и пътища вчера

Заради проливния дъжд: Екипи на пожарната отводняваха помещения и пътища вчера

Проливния дъжд вчера създаде проблеми в района на община Смолян. Няколко сигнала за наводнени помещения и пътища получиха в пожарната, съобщиха оттам.

В 14.08 ч. на тел. 112 е получен сигнал за наводнена приземна част, където се намира СПА център на хотел в КК „Пампорово“. Предполагаема причина е проливен дъжд. Екип на РСПБЗН-Пампорово е отводнил помещение посредством мото помпа. В 14.15 ч. е получен втори сигнал за наводнен пътен участък, който възпрепятства преминаване на автомобили в КК „Пампорово“, до бившата автогара. Предполагаемата причина е проливен дъжд и запушване на уличните шахти. Екип на РСПБЗН-Смолян е оказал съдействие на съседна РСПБЗН-Пампорово, като с подръчни средства са отпуши шахтите. Малко след това на тел. 112 е получен сигнал за излязла от коритото река в пътния участък между КК „Пампорово“ и с. Стойките, общ. Смолян. Причината е пороен дъжд и градушки. На място са изпратени два екипа със специализирана техника (товарен автомобил с чували с пясък) на РСПБЗН-Смолян и личен състав на РСПБЗН-Пампорово. Своевременно е осигурено наблюдение и резерв от чували с пясък, който при необходимост да бъде използван. За разчистване на натрупалите се наноси от камъни, пясък и дървета е изпратена техника на ОПУ-Смолян.

Наводнена е и лифт-станция „Малина“, КК „Пампорово“. Екип на РСПБЗН-Пампорово на място констатира, че залятата територия е с голяма площ, а водата е примесена с кал, което не позволява изпомпването й с мото помпа. Наводнената територия се намира в най-ниския земен участък и не позволява оттичане на водата. Няма застрашени хора.

Вирни се горе