Започва разваляне на времето

Започва разваляне на времето

В понеделник ще започне чувствителна промяна на времето. Ще има променлива, но по-често значителна облачност, без валеж и все още високи максимални температури между 22 и 27°. В Източна България ще се появи умерен южен вятър.

Вечерта в западната част от страната ще превали, а около полунощ ще започне студеното нахлуване от северозапад придружено със силни западни ветрове и валежи, предаде агенция Кросс.

Над по-голямата част от Пиренейския полуостров, северозападната половина от Франция и на Британските острови ще преобладава слънчево време. Над останалата част от Западна Европа, Дания и южните райони на Норвегия ще има разкъсана, предимно значителна облачност. В централноевропейските страни, Италия, Беларус и Украйна ще бъде облачно и влажно, в много райони с превалявания, температурите чувствително ще се понижат. В северните райони от континента ще е студено, ветровито, с валежи от сняг.

На Балканите над северните и западните райони от полуострова ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на места интензивни, в южните райони придружени и от гръмотевици, а по Адриатическото крайбрежие ще е доста ветровито. Дневните температури чувствително ще се понижат. В югоизточните райони ще се усили вятърът от югозапад, но все още ще е предимно слънчево и топло.

Във вторник ще преобладава облачно време, на много места с валежи от дъжд. Очакват се интензивни валежи; възможни са гръмотевици. В планините над около 1000 м ще вали сняг. Ще духа умерен и силен вятър – в северозападната половина от страната от запад-северозапад, в югоизточната – от югозапад, но до края на деня и той ще се смени със западен. Към 15 часа температурите в по-голямата част от страната ще са между 10 и 15°, в източните райони до 20-22.

В сряда времето ще е ветровито, с променлива облачност; валежите ще спрат. Минимални температури между 1 и 6°, максимални – между 7 и 12.

Вирни се горе