Започна вторият етап на програмата "Разпределяне на храни от ЕС на социално слаби"

Започна вторият етап на програмата "Разпределяне на храни от ЕС на социално слаби"

От днес започна вторият етап на програмата “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица” 2009г.

Предвидени са по 3 кг брашно, 3 кг захар, 3 кг ориз и 3,200 кг макаронени изделия на човек. Те ще бъдат получени от хората, които са получавали енергийни помощи от държавата през зимния сезон 2008/2009

По първия транш на програмата в периода 6-24 юли 2009 г. помощ получиха 5 850 лица от 6 038 правоимащи. В десетте пункта на Смолянска област не се явиха 343 лица, за 196 от тях имаме информация че са починали.

Изпълнимостта на програмата в Смолянска област е голяма, благодарение на социалната ангажираност на кметовете по общини и малките населени места, които съдействат помощта да стигне и до най-малките населени места. От името на бенефициентите, организацията изказва своята признателност към тях.

Третият транш на програмата ще се осъществи в периода 12 октомври – 6 ноември 2009 г. След края на програмата хранителните продукти на неявилите се бенефициенти ще бъдат предоставени на социални заведения за деца и възрастни, специални училища и лечебни заведения за стационарна психиатрична помощ,съобщи Мария Делева-директор Обл.С на БЧК в Смолян.

Вирни се горе