Започна Фестивала на дивите цветя в Родопите

Започна Фестивала на дивите цветя в Родопите

Седмото издание на Фестивала на дивите цветя в Родопите се откри с концерт на таланти от различни поколения в с. Смилян, съобщиха организаторите. Програмата на ежегодния фестивал включва събития, насочени към любителите на дивата природа и ценителите на родопския фолклор, традиции и култура.

Домакини на фестивала са 5 села от Горното поречие на Арда – Смилян, Могилица, Сивино, Арда и Горна Арда. Фестивалната програма продължава до 30 юни.

Смилян – станало известно с деликатесния сорт фасул, посреща на 22 юни публика за Седмия фолклорен събор “Изворен глас”. В програмата на фестивала са предвидени поредица ателиета, свързани с богатството от диви цветя, билки и традиционни обреди за Еньовден. Базар на местни билки и храни, кулинарно ателие, работилница за килимчета от вълшебни цветя, дегустация на билкови напитки са част от предложенията в празничната програма. Предвиден е и ботанически тур “Фото- приключения в Горното поречие на р. Арда”. Организатори на фестивала са местни читалища, кметства, Екоорганизация “Родопи”, Посетителски информационен център- Смилян, “Артел 13”- Киселчово и Община Смолян, съобщи БТА.

Вирни се горе