Запечатаха три обекта за данъчни нарушения в Пампорово

Запечатаха три обекта за данъчни нарушения в Пампорово

От началото на януари до момента в курорта Пампорово са извършени 170 проверки. Освен наложените глоби данъчните са запечатали и три обекта в комплекса. Най-честите нарушения са неиздаване на касови бележки, и разлика между наличните пари в касата и отчетения оборот на касовия апарат. В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди. По време на кампанията данъчните използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът автоматично ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион.

От приходната агенция припомниха, че данъчният контрол продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. Инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Те следят и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти. На постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища в близост до курортите.

В акцията отново се използва и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите, отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция може да започне ревизия. По време на зимната кампания от НАП изследват и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.

Вирни се горе