Заместник-областният управител Андриян Петров изрази уважение и признателност към Йорданка Вълчева

Заместник-областният управител Андриян Петров изрази уважение и признателност към Йорданка Вълчева

Заместник-областният управител Андриян Петров изрази уважение и признателност към Йорданка Вълчева за значимия й принос към развитието на библиотечното дело в региона

Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави Йорданка Вълчева, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, по случай пенсионирането й. Той изрази своето уважение и признателност към дългогодишните усилия, желанието и старанието, които е вложила за развитието на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян и библиотечното дело в региона като цяло. Пожела й здраве, много положителни емоции и бъдещи успехи във всяко ново начинание.

Йорданка Вълчева се пенсионира като заместник-директор на Регионалната библиотека. Всеотдайна в работата си, тя значително допринася за развитието на регионалната библиотека и всички обществени библиотеки в област Смолян. Госпожа Вълчева не само е автор на идейния проект за уеб-страницата на библиотеката, но и участва в изграждането ѝ. Сред заслугите й са: разработване на Виртуален методичен кабинет, Електронна библиотека „Творците на Родопа“ и самостоятелна страница на Детския отдел. Инициатор е на проекта Дигитална библиотека „Паметта на Родопа планина“ и електронния бюлетин „Лятото, децата и библиотеката“. Йорданка Вълчева е организатор и обучител в три практикума за новоназначени библиотекари от област Смолян. Автор е на био-библиография за Никола Дамянов – историк и дългогодишен директор на Историческия музей в Смолян. По нейна инициатива и организация се провежда ежегодният конкурс Библиотекар на годината и Библиотека на годината.

Вирни се горе