Зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков: Санирането на жилището спестява 50% от разходите за енергия

Зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков: Санирането на жилището спестява 50% от разходите за енергия

Министерство на регионалното развитие и благоустройството постави началото на информационна кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове” в Смолян. Това стан на пресконференция, в която участваха Николай Нанков, зам.-министър на МРРБ, Николай Мелемов – кмет на община Смолян, Марин Захариев – зам.кмет на община Смолян, Милена Пенчева – координатор по проекта от община Смолян и др.

Проектът обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години, с общ размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв., обясниха днес на срещата от министерството.

Според зам.-министърът Николай Нанков целта на информационната кампания е да успеем да запознаем повече хора с предимствата и възможностите на проект „Енергийно обновяване на българските домове”.

Стремежът ни е да сме в услуга на гражданите, да успеем да им помогнем с експертни консултации и съвети, така че да ги активизираме и да улесним максимално процеса по кандидатстване по проекта, каза още той.

Много скоро гражданите сами ще усетят ползите от енергийното обновяване на жилищните сгради, което ще им осигури по-добри условия на живот и ще повиши качеството на жизнената среда. Намаляването на разходите за енергия над 50%, удължаването на живота и експлоатационната годност на сградите, както и повишаването на цената на имотите са само част от предимствата на проекта, обясни още в Смолян зам.-министър Нанков.

Информационни дни по проекта в Смолян ще се проведат в периода 1-3 октомври 2012 г. на следните локации – 1 октомври 2012 г., понеделник, на площада пред административната сграда на Община Смолян, бул."България" №12 от 15 до 19 часа, 2 октомври 2012 г., вторник – Стар център, пред кино „Дружба" от 15 до 19 часа и 3 октомври 2012 г., сряда Ж.к. „Невястата“ от 15 до 19 часа.

Вирни се горе