Забраниха риболова за 47 дни

Забраниха риболова за 47 дни

Забраната за любителски риболов по време на размножителния период започва днес и ще е в сила до 3 юни 2011 г., съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Това става със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. От днес се забранява риболова за 47 дневен период.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. Забраната важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове.

Уловът на калкан в общностните води на Черно море се забранява през периода от 15 април до 15 юни включително. Уловът на попчета с мрежени риболовни уреди във водите на Черно море се забранява от 15 април до 15 май, включително. Уловът на карагьоз (дунавска скумрия) се забранява от 18 април до 18 май включително.

За любителите риболовци има оставени свободни водни обекти на територията на страната. Те могат да бъдат проверени на сайта на ИАРА.

Вирни се горе