За поредна година ще се проведат Европейски дни на наследството 2012

За поредна година ще се проведат Европейски дни на наследството 2012

През настоящата 2012 година за пореден път се провеждат Европейските дни на наследството, в които всяка година през месец септември се включват милиони хора от почти всички страни на нашия континент. Това широко европейско движение се осъществява под постоянното мото: „Европа, общо наследство” – като съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз.

Във връзка с темата на Дните традиционно и тази година РИМ „Стою Шишков” – Смолян съвместно с Община Смолян и клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян организират разнообразни прояви в дните 27-30 септември, съобщи Златка Петрова.

На 27 септември 2012 г. от 16.00 часа в залите на музея ще бъде открита ученическата изложба „Моята нарисувана идея за музея на Обединена Европа” в партньорство с клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян”, Европа Директно – Смолян към СНЦ „Нови хоризонти” и Регионален инспекторат по образование – Смолян, с участието на ученици от града и региона, и деца от Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Звънче” – гр. Смолян.

В периода 28-30 септември, от 9.00 до 18.00 часа експозиция и временни изложби в РИМ „Стою Шишков” –Смолян Широко отворени врати за безплатни посещения на постоянната експозиция на РИМ „Стою Шишков” – Смолян и временна фотографска изложба „Пътешествие из Сардиния”, организирана от Италианска Търговска Камара в България.

Вирни се горе