За два часа полицаи провериха 225 МПС, откриха 62 нарушения

За два часа полицаи провериха 225 МПС, откриха 62 нарушения

62 нарушения констатираха служители на сектор “Пътна полиция” по време на двучасова специализирана полицейска операция в Смолян.

Вчера, 25.04.2012 г. за времето от 14.30 ч. до 16.30 ч. в гр. Смолян се проведе специализирана полицейска операция по линия на контрола на пътното движение, съобщи говорителят на полицията Добрина Ангелиева.

Пътните полицаи следиха за спазване на ограниченията на скоростта, за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, за използване на обезопасителни колани, за шофиране след употреба на алкохол и др. В операцията се включиха 11 служители на сектор “Пътна полиция” – Смолян и 9 пътни полицаи от Районните управления “Полиция” в региона.

В рамките на акцията са проверени общо 225 моторни превозни средства. Констатирани са 62 нарушения. Най-много – 33 са за превишена скорост, 9 за неизползване на обезопасителен колан, неправилно спиране и паркиране – 1, използване на мобилен телефон по време на шофиране – 1, липса на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” – 1, не са констатирани нарушения за шофиране след употреба на алкохол, други – 17.

За констатираните нарушения са съставени 5 акта, 34 глоби по фиш и 21 електронни фиша, обясниха от полицията.

Вирни се горе