За 15-ти път представят изложба „Родопски занаятчии“ в НЧ "Орфееви гори-1870"

За 15-ти път представят изложба „Родопски занаятчии“ в НЧ "Орфееви гори-1870"

На 15 октомври в Народно читалище „Орфееви гори-1870“ – гр.Смолян кв.Райково официално ще бъде открита изложба-базар „Родопски занаятчии“ – 15-то издание.

До 20 октомври на изложбата могат да се видят произведения на дървостругарство и часовникарство, плетени бижута, плъсти-бижута, рисувани чаши и шишета, рисувани чинии, бижута от кожа и дърво, бижута с техника „Соваж“, картини интарзия, картини витраж, гоблени, гайди, произведения от различни природни материали и др. Целта на изложбата, разположена в централното фоайе на читалището, е да представя и популяризира родопските майстори и творци-приложници. Петнайстото изложение ще представи над 20 родопски майстори, а базарът разкрива възможност изработените от тях изделия да бъдат закупени от посетителите. Наред с утвърдените вече участници, както във всяко издание и този пък има нови имена, които за пръв път ще се срещнат със своите бъдещи почитатели, съобщи Цеца Илиева-секретар на читалището.

Проявата е в чeст на 106 г. от Освобождението на Смолянския край от османско владичество за Празника на Община Смолян.

Изложбата ще бъде отворена до 15 октомври 2018 година, с работно време от 9.00 до 12.00 часа и от 13.00 часа до 18.00 часа.

Следващото издание на „Родопски занаятчии“ ще бъде през м.май 2019 година.

Вирни се горе