Втори шанс за получаване на средно образование в Смолян

Втори шанс за получаване на средно образование в Смолян

От следващата учебна година в СОУ “Св.св.Кирил и Методий” в Смолян ще се организира задочно обучение за получаване на средно образование. Обучението се извършва в две сесии за всяка учебна година и е присъствено само по време на сесиите. Обучаемите ще могат да изпълняват своите задължения и да получат образованието, което им е нужно, съобщиха от училището.

Заинтересованите от новата форма на обучение могат да се запишат в СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян в канцеларията на учебното заведение. Те трябва да представят свидетелство за основно образование и копие от личната си карта. Няма никакви такси. Приемането на документите се извършва всеки ден, а последният срок е 15 септември. За справки и запитвания – тел. 0301 /6-41-93.

В стратегия „Европа 2020” се обръща специално внимание на хората, които са в риск и имат по-малко възможности за реализация, или на тези, които търсят „втори шанс” да се завърнат обратно в образователната система. Един от акцентите в Националната стратегия за учене през целия живот е обучението на възрастни без завършено средно образование. За тази група следва да се осигурят гъвкави възможности и форми за продължаване на образованието и обучението.

Вирни се горе