Връчиха награди на победителите в областния конкурс „Пожарникар на годината“- 2019 г.

Връчиха награди на победителите в областния конкурс „Пожарникар на годината“- 2019 г.

Денис Неджмиев Брахомов и Марчело Мелихов Адилов от село Елховец с плакети за гражданска доблест за спасяването от сигурна смърт на възрастна жена при пожар*

Днес, в РДПБЗН Смолян се проведе церемония по награждаване на служители от РДПБЗН Смолян – победители на областното ниво в Национален конкурс „Пожарникар на годината“- 2019 год. Наградите връчи директорът на РДПБЗН Смолян – комисар Симеон Цървуланов.

Победители в конкурса на областно ниво са:

-Инспектор Красимир Карамфилов Йосифов – служител от РСПБЗН Златоград – в категорията „Пожарникар на годината“ от направление „Контролна дейност“ – под раздел за държавни служители с висше образование

-Младши инспектор Иван Йорданов Минков – служител в РС ПБЗН Чепеларе – в категорията „Пожарникар на годината“ от направление „Контролна дейност“ – под раздел за държавни служители със средно образование.

-Младши инспектор Пламен Карамфилов Калемджиев – пожарникар в група “Пожарогителна и спасителна дейност” на РС ПБЗН Смолян в категорията “Пожарникар на годината” от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност” – под раздел за държавни служители със средно образование.

На церемонията специално внимание се отдели на двамата младежи Денис Неджмиев Брахомов и Марчело Мелихов Адилов от село Елховец, общ. Рудозем. Те бяха наградени с плакети за гражданска доблест за спасяването от сигурна смърт на възрастна жена при пожар в жилищна сграда в с.Чокманово.

Двамата младежи заедно с младши инспектор Иван Йорданов Минков бяха избрани да представляват Регионалната дирекция ПБЗН Смолян на конкурса на национално ниво.

Вирни се горе