Връчиха грамота на община Девин и на кмета за партньорството на провелия се фестивал "Надмощие на духа"

Връчиха грамота на община Девин и на кмета за партньорството на провелия се фестивал "Надмощие на духа"

На 25 и 26 август се проведе шестия Международен Музикален фестивал „Надмощие на духа-Девин 2012”, който за пета поредна година Община Девин е домакин и съвпада със честването на 100 години от Освобождението му.

Проявата бе организирана от фондация „Старт”, БНТ, БНР, Аз Буки, Община Девин и много спонсори /минерална вода Михалково/, обясниха от пресцентъра на община Девин.

На открита сцена пред дома на културата в Девин се представиха 25–те участника във фестивала от България, Италия, Турция, Русия и танцова група от Азербайджан. Във фестивала взеха участие и танцова група „Родопчанче„ с ръководител и хореограф Анна Гочева. За първи път беше връчена и най-голямата и престижна награда „Гранд При”, тя бе за участничката от Италия Мириям Лучия Муза. На първо място се класира Ян Лесневски от България, на второ – двама участника Рикардо Каудали от Италия и Станислава Димитрова от България. Трето място зае участника от Турция Юмран Севинч. Наградите на БНР се връчиха на Елица Стефанова и Ян Лесневски от България. Наградата на БНТ се връчи на чаровната Сияна Пенчева. Имаше още много награди от любезните спонсори „Аз Буки”, „Спа Хотел Орфей”, Минерална вода „Михалково” и др.

Наградите от Община Девин бяха връчени лично от кмета г-н Цветалин Пенков. Първата награда, която връчи беше ваучер/двудневен пакет за двама във спа хотел „Орфей”/, плюс парична награда на Божидара Велчева, втората награда беше за Десислав Ценов от Враца – картина, третата награда кметът присъди на танцовата група от Азербайджан – чанове и четвъртата най-голяма награда бе връчена на участника от Турция Ейуп Айлар-гайда. Участниците останаха много приятно изненадани.

Грамоти бяха връчени и на Община Девин – за партньорство в Шестия международен музикален фестивал „Надмощие на духа – Девин 2012” и отличие на Община Девин за активна социална отговорна политика и принос за социалното и европейско развитие на България. Г-н Пенков бе отличен от фондация „Старт” с грамота за съпричастност и професионализъм при реализация на Шестия международен музикален фестивал "Надмощие на духа – Девин 2012”.

Талантите бяха оцени от компетентно жури с председател Атанас Атанасов – преподавател в националната музикална академия. Специални гости на концерта бяха Искрен Пецов и Джина Иванова.

Вирни се горе