Военна клетва положиха 20 военнослужещи от 101-ви алпийски полк в Смолян

петък, 02 ноември 2018 г.

Днес, 20 млади мъже и жени официално станаха част от Българската армия, като се вляха в редиците на 101-ви Алпийски полк. Те положиха клетва, целувайки Българското знаме пред своя командир полк.Димитър Кацаров и всички присъстващи, да служат на страната ни, да защитават целостта и независимостта на своята родина и, ако се наложи, да дадат живота си за нея.

Тържествения ритуал по полагане на военна клетва се проведе на плаца на Военно формирование 28330. След церемонията, командирът на 101-ви Алпийски полк – полк.Кацаров проведе среща с новоназначените военнослужещи и роднините им, за да им разясни и отговори на въпросите, относно предстоящите етапи от обучението и службата им.

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов поздрави, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, полк.Димитър Кацаров, офицерите, сержантите и войниците, официалните лица, гостите на Тържествения ритуал по полагане на военна клетва на 20 новоназначени военнослужещи в 101-ви Алпийски полк. Той изрази своето задоволство, че усилията и ползотворното сътрудничество между институциите и Българската армия на местно и национално ниво дадоха резултат и 101-ви Алпийски батальон беше трансформиран в полк. Гърбелов пожела в бъдеще военното формирование да се разрасне в бригада. Заместник-областният управител изказа благодарности и признателност към командването и военнослужещите в местното военно формирование за помощта, която оказват на населението на област Смолян при бедствени ситуации. „Уверен съм, че и за в бъдеще народ и армия ще вървим заедно напред!”

„Този ден е паметен за всички вас, вие влизате в едно ново семейство – това на 101-ви Алпийски полк, където ще служите в редиците на Българската армия, в името на нашата родина.”, Гърбелов честити полагането на военна клетва на новоназначените военнослужещи, пожела здраве на тях и близките им, да изпълняват със смелост, чест и достойнство военната си служба.

Официални гости бяха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, Ангел Добриков – гл.експерт в община Смолян, ст.комисар Николай Димов – директор на РД МВР-Смолян, комисар Стоян Мандаджиев – директор на Дирекция „Гранична полиция”-Смолян, Илиян Гугински – директор на ДАНС-Смолян, майор Анастас Велков – зам.началник на Военно окръжие-Смолян, гл.инспектор Костадин Бундов – началник на РПУ-гр.Смолян, гл.инспектор Костадин Марковски – началник на сектор „Пътна полиция”-гр.Смолян, гл.инспектор Христо Солаков – директор на Затворническо общежитие-Смолян. Военният ритуал уважиха и десетки приятели и роднини на новоназначените военнослужещи.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009