Обявяват Седмицата на водното спасяване 11-17 юни

Обявяват Седмицата на водното спасяване 11-17 юни

И през настоящата година Водноспасителната служба при БЧК- Смолян обявява Седмицата на водното спасяване 11-17 юни. Провеждат се годишните профилактични прегледи на водните площи в областта. Със заповеди на кметовете по места се проверява готовността и се обявяват работещите плувни басейни и забранените зони за къпане. От 3 години в учебните заведения е разпространена презентация „Водноспасителен минимум”, за това как да запазим децата при ползване на водните площи през горещите летни дни,съобщиха от БЧК.

В гр. Девин се провежда курс за водни спасители. В обучението след приемен изпит участват 13 кандидати, от които 9 – за спасители на плувни басейни и водни паркове и 4 – ма за спасители на открити водни площи и море. Лектори на курса са инструктори по водно спасяване и стари спасители с дългогодишна практика. Медицинската подготовка се провежда от д-р Иван Батинков – преподавател по първа долекарска помощ.

В рамките на седмицата Областния съвет на БЧК – Смолян, издава учебен филм „Спасяване в бързотечащи води” с участие на спасители от Доброволния екип за действие при наводнения.

Вирни се горе