Водещият Георги Ифандиев пристига в Смолян

Водещият Георги Ифандиев пристига в Смолян

Водещият на предаването “Диагноза” по Телевизия “Евроком” Георги Ифандиев пристига в Смолян.Той ще се срещне с гражданите в читалище "Христо Ботев"-Смолян на 27 юли от 18.30 часа.С тях ще обсъди актуални въпроси и проблеми.

Ифандиев е роден на 11 април 1950 в София. Женен, с една дъщеря, родена 1975. Баща му е съден и национализиран. Майтапи се, че поради историческите обстоятелства, е израсъл в парадокси.Например сестра му, появила се на бял свят по време на монархията,е родена в средно заможно буржоазно семейство. Докато той, роден по време на “народната власт”, за сефте проплакал в “бедно работническо семейство”.

Завършил е тогавашния Висш икономически институт „Карл Маркс“ (днес УНСС). Сам се шегува, че има диплома за висше образование, но му липсва самото образование. Защото са му преподавали само марксизъм, и то зле. А и той го е изучавал точно толкова зле.

От края на април до началото на август 1992 г. е бил говорител на Федерация „Царство България“. Негова е идеята за създаване на правозащитно гражданско сдружение „Българска антиклеветническа лига“ — по аналог на американската еврейска Антиклеветническа лига (Anti-Defamation League — adl.org). Заедно с Петър Гогов, Николай Галев, Пламен Анакиев и т.н. той е и сред съучредителите на организацията (януари-февруари 2006 г.).

Той е изтъкнат журналист и писател.

Вирни се горе