Затварят прохода Рожен за събора

Затварят прохода Рожен за събора

Областно пътно управление – Смолян съобщава, че във връзка с предстоящото провеждане на Събора на народното творчество и животновъдство “Рожен 2015”, се затваря за транзитно преминаване на пътни превозни средства прохода Рожен, участък от път ІІ – 86 Пловдив – Чепеларе – Соколовци – Смолян в отсечката от отклонението за к. к. Пампорово до с. Соколовци за периода от 06.00 часа на 17.07.2015 г. (петък) до 06.00 часа на 20.07.2015 г. (понеделник).

За движение на транзитно преминаващите пътни превозни средства да се използва отбивен маршрут: с. Проглед – к.к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно, като през този период отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 тона през републикански път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Промените в режима за движението ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат информирани своевременно и насочвани по отбивния маршрут от регулировчици. В района на събора организацията на движение ще се осъществява от служители на МВР. Подари очаквания повишен трафик на движение по път ІІ-86 Пловдив – Смолян, се препоръчва на водачите на товарни автомобили да използват следните необходими маршрути:

Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к .к. Пампорово – Смолян и обратно; Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.

За въведената временна организация на движението, има издадена заповед, съобщиха от полицията.

Вирни се горе