Севдалин Кехайов от Златоград стана "Пожарникар на годината"

Севдалин Кехайов от Златоград стана "Пожарникар на годината"

Златоградчанинът Севдалин Кехайов-началник на Районна служба „Пожарна безопастност и защина на населението” спечели наградата „Пожарникар на годината”

Главен инспектор Севдалин Кехайов – началник на Районна служба „Пожарна безопастност и защина на населението” гр. Златоград получи най-престижната награда от Националния конкурс „Пожарникар на годината”, в съревнование с колеги от цялата страна.

Официалната церемония за награждаване на спечелилите се проведе на 11 февруари 2013г., като отличията са връчени лично от министър-председателя на Република България и министър на вътрешните работи господин Цветан Цветанов. Главен инспектор Кехайов спечели наградата благодарение на достойната, отговорна и професионална работа, която се измерва в спасени човешки животи. Големи заслуги има за успешната координация на действията на различни институции по време на наводненията през февруари миналата година в общините Златоград и Неделино.

Във връзка с доброто партньорство между местната власт и РС ПБЗН се реализира съвместен проект за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. В рамките на проекта ще бъде закупен високопроходим противопожарен автомобил, ще бъде реализирано пълно противопожарно оборудване на 9 противопожарни депа на територията на община Златоград, ще бъдат обучени 100 доброволеца на територията на община Златоград.

Вирни се горе