В Момчиловци се извършват строително-ремонтни дейности на улици и обекти

В Момчиловци се извършват строително-ремонтни дейности на улици и обекти

Кметът Николай Мелемов провери на място докъде са стигнали строително-ремонтните дейности на улици и обекти в Момчиловци. През 2014 г. е била изградена част от подпорната стена на разширението на Гробищния парк в селото. Сега я продължихме, за да се разшири парка в горната си част, посочи Мелемов. По същата улица, която беше включена за ремонт трябваше да бъдат изградени и подземни комуникации. С помощта на ВиК-Смолян сменихме водопровода на улицата, която започва от ресторант Градинката и стига до главния път. Улицата, която води до гробищата беше в много лошо състояние и до един месец предстои да се асфалтира, уточни градоначалникът.

Направен е и тротоара срещу детската градина. Участъкът е бил опасен за пешеходците. След като са били вдигнати плочите и са започнали изкопните дейности се оказало, че енергоразпределителните мрежи са били разположени на повърхността. ЕВН са предприели незабавни мерки, закопали са кабелите и са ги положили в тръби. Тротоарът ще бъде готов до края на седмицата. Ще ремонтираме още няколко улици в Момчиловци , една от които е тази до кметството, каза още Мелемов. Градоначалникът видя как е ремонтирана и улица в с. Соколовци, която не е била асфалтирана от дълго време. Улицата е дълга 750 метра и стига до последната къща, която е в селото. В момента е изцяло профилирана и асфалтирана.

Средствата за ремонта на улиците са от бюджета на община Смолян. С кмета бе и неговата заместничка инж.Мариана Цекова, която отговаря за строителството.

Вирни се горе