Усложнена е пътната обстановка в Смолян заради снеговалежа и рязкото падане на температурите

Усложнена е пътната обстановка в Смолян заради снеговалежа и рязкото падане на температурите

Усложнена е пътната обстановка в Смолян заради снеговалежа и рязкото падане на температурите. В резултат на внезапното застудяване по улиците се е получила тънка кора лед. Затруднено е движението по стръмните улици в града – кв. „Невястата”, „Булзуджа”, „Кетевска махала”, района на Професионалната гимназия по икономика, ул. “Тракия” при товарни превози в Устово, където има задръстване.

Заради затруднения достъп на специализираната техника от поддържащата фирма „Титан Клинър” се обърнаха към полицията, която да затваря опасните улици, за да може да се обработят с пясък и сол. Две машини опесъчават централните улици в Смолян. Още три се зареждат с пясък и сол и също ще се включат в обработката на уличната мрежа. Два снегорина почистват високата зона на Смолян – кв. „Каптажа” и Северната индустриална зона. Обработката на улиците ще продължи през цялата нощ. От фирмата призовават гражданите да не предприемат пътуване до нормализиране на обстановка.

Основната причина за затрудненията са поледици, а не снежната покривка. Въведени са ограничения – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета в района на община Чепеларе, по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, кв. „Езерово” на Смолян. Към 17. 30 часа температурата в Смолян е минус 4 градуса.В региона продължава да вали слаб сняг. Oчаква се до 2 часа обстановката да се нормализира.

Вирни се горе