Училище стана сцена на политическо напрежение

Училище стана сцена на политическо напрежение

Регионалният инспекторат по образование в Смолян започва проверка на Средното общообразователно училище в село Баните заради скандални изявления, с които се уронва престижът на учебното заведение. Това каза началникът на инспектората Иван Муцевски.

По думите му училището се е превърнало в ринг между основните претенденти за кметския пост в общината, заради което в него назрява напрежение. Муцевски опроверга излязлата информацията, че директорът на училището Митко Огнянов е подал оставка.

„До момента при нас нямаме молба с изходящ номер и печат, но не мога да кажа дали в бъдеще той няма да подаде оставката си”, посочи началникът на инспектората. По думите му Огнянов е добър директор като за шест месеца откакто е на поста срещу него няма нито една жалба, за разлика от предишните директори.

Иван Муцевски обаче не скри, че директорът е подложен на напрежение, заради заиграванията с училището, което е крайно неправомернo. „Ще вземем сериозни мерки това да се прекрати в бъдеще, ще водим и разговори, защото тази година направихме невъзможното, за да го защитим”, изтъкна Муцевски.

Според него вместо местните политици да се стремят да запазят училището, те го използват, за да се нападат и да показват влиянието си. „Всяка намеса на политика в училището в много кратък период ще бъде извадена навън, с което ще тушираме проблемите”, заяви Муцевски.

По думите му ще се вземат нужните мерки, за да не се използва училището за политически надигравания. „Знаково в Баните ще направим така, че да е за поука на всички мераклии за властови постове, че в училище политиката е забранена, а предизборната „политическа педофилия” няма място там”, каза още началникът на Регионалния инспекторат по образование в Смолян.

Вирни се горе