Училищата отбелязаха с различни инициативи Деня на народните будители

	 Училищата отбелязаха с различни инициативи Деня на народните будители

Учебните заведения в община Смолян с различни инициативи отбелязаха 1-ви ноември -Ден на народните будители.СОУ “Отец Паисий”, което има патронен празник, проведе Паисиева седмица, която стартира на 24 октомври.

Учениците подготвиха радио предаване по повод 1-ви ноември. Посветиха час на класния на Паисий Хилендарски, в който говориха за живото и делото му, четоха “История Славянбългарска”, подготвиха изложби от рисунки и литературни творби.

Ден на таланта проведоха в ОУ “Стою Шишков”. Учениците поднесоха цветя пред паметната плоча на будителите в Устово и Алеята на възрожденците. В Шесто ОУ “Иван Вазов” оформиха кътове и поднесоха също цветя пред паметника на Паисий и на Христо Ботев. Днес посетиха Историческия музей.

Второ ОУ"Асен Златаров" организираха училищен концерт, крос и портретна вечер на художника и преподавател Никола Николов.Поднесоха венци през паметника на будителите в Райково.

Ученици от ГПЧЕ се поклониха пред паметника на Паисий и поставиха венци и цветя в знак на признателност към светогорския монах, събудил българското национално самосъзнание,съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Вирни се горе