Учениците от ІV В клас на ОУ „Иван Вазов“ – Смолян отбелязаха Световния ден на водата

Учениците от ІV В клас на ОУ „Иван Вазов“ – Смолян отбелязаха Световния ден на водата

22 март – Световният ден на водата. Той се отбелязва всяка година на тази дата, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода.

Учениците от ІV В клас на ОУ „Иван Вазов“ – гр. Смолян с ръководители Татяна Раева и Живка Караманолова посветиха седмицата от 18.03 до 22.03.2019 г. на водата. Седмица, изпъстрена с много дейности. От презентациите “Да опазим водата чиста” и “Жажда.Светът е жаден!” те научиха, че водата е най-ценният ресурс на Земята и трябва да бъде опазвана и пестена, да се използва рационално. Децата с голям ентусиазъм почистиха част от парка пред училището и поставиха дървени къщички и хранилки за птиците. Така, те отбелязаха Световния ден на гората – 21 март. Проведоха съвместно занятие с учениците от ІІ А клас с призив „Предай нататък !”, в което представиха свой проект за природата с интересни и любопитни факти за гората и водата и за тяхното опазване. Заедно прочетоха приказка на училищните таблети и извлякоха поука, че не трябва да хвърляме отпадъци във водата. Написаха послания как да бъдем добри приятели на природата и с тях изработиха табло, с което събудиха интереса на останалите ученици.

Посветената седмицата на водата завърши с посещение на РИОСВ – гр. Смолян, където учениците изгледаха презентацията „Вода за всички! Всеки е важен!“ и активно участваха в беседата за опазване и пестене на водата. Всички ученици заслужено получиха диск с информация за защитените растения и животни в Родопите.

Вирни се горе