Учениците от с. Върбина показаха ярко милосърдие

Учениците от с. Върбина показаха ярко милосърдие

Учениците от с. Върбина приятелски и милостиво се включиха в доброволческата акция на „Чисти сърца“ за децата на Съюза на инвалидите в Смолян. Със свой труд и с подкрепата на учителите и родителите те направиха благотворителен базар и спечелиха 303 лева и 50 стотинки. Тези средства заедно с няколко торбички с детски дрешки и играчки бяха донесени в „Чисти сърца“, за да се обогати наборът от новогодишни подаръци за децата инвалиди. Много мило!

„Добрите дела правят света по-добър и по-съвършен!“, казаха от училището в село Върбина, община Мадан, и пожелаха да участват в следваща благотворителна инициатива. Ето част от писмото за това как е протекъл базарът: „За първа година в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Върбина, се проведе благотворителен Коледен базар под надслов „Да направим добро – да усетим духа на Коледа“. Учениците масово се включиха в изработването на картички, сурвачки и кулинарни произведения – една част приготвени от самите тях, а друга част – с помощта на родителите.

Благотворителният базар бе отворен в стола на училището. На определена маса всеки клас бе подредил своите изделия и двама ученици от класа продаваха изложените вкусотии и изработени предмети. Благодарение на огромната маса, претрупана с домашно приготвени от учениците и техните родители вкусотии, в училището имаше празнична атмосфера. Настроението в този ден бе вълнуващо и приповдигнато, навсякъде имаше присъствие на бодър дух и надежда. На проведеното мероприятие се събраха 303 лв., които бяха дарени за децата с увреждания от Смолян и региона. Няма нищо по-похвално и красиво от това – деца да помагат на деца.“

На многото снимки, изпратени от Върбина, личи радостта от участието в тази благотворителна проява. А идеята за нея се случи спонтанно в разговор между Бетина Терзиева от Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян и учителката Светла Кичукова. Идеята веднага бе подкрепена от колегите й и от директора Атанас Милев, който лично изрази благодарността си с писмо до родителите и членовете на училищното настоятелство.

В Коледната благотворителна касичка на „Чисти сърца“ в храма постъпиха 297 лева и 72 стотинки. Благодарим на добрите хора! Благодарим на децата от Върбина! С общите средства направихме подаръчни пакети с чорапки, набори за рисуване и писане, шоколадови снежковци и др. Предадени са в Съюза на инвалидите в Смолян и приети от председателката Захаринка Славчева. Останаха средства да зарадваме нашите приятели от съюза за Баба Марта и Трети март, които празници отбелязваме заедно.

„Чисти сърца“

Вирни се горе