Учениците от ПГ за приложни изкуства-Смолян организират шествие с изработени от тях плакати под надслов: „Бъдеще за всички“

Учениците от ПГ за приложни изкуства-Смолян организират шествие с изработени от тях плакати под надслов: „Бъдеще за всички“

Грижата за нашия дом е ежедневие. Грижата за нашия град, за нашата държава и за нашата планета също трябва да бъда ежедневие. Все повече хора го осъзнават. Революцията в мисленето на хората не е бърз процес, но както всяка друга революция, така и тази тръгва от идея, споделена със съмишленици и стигнала до все повече и повече хора.

Денят на Земята се отбелязва за първи път в България на 14 декември 1930 г. по инициатива на тогавашния министър на земеделието Григор Василев. Инициативата се радва на широката подкрепа на цяла Европа. Международното отбелязване на Деня на Земята започва през 1990 г.

Така всяка година през април ние си напомняме за нашата отговорност към общия ни дом.

Във връзка с 22 април – Ден на Земята, учениците от ПГ за приложни изкуства-Смолян организират шествие с изработени от тях плакати по теми, засягащи замърсяването на природната среда, под надслов: „Бъдеще за всички“.

Включете се и вие!

Шествието на ученици, учители и родители ще потегли на 22. 04. 2019 г. в 14:00 часа пред сградата на ПГПИ-Смолян и ще продължи до сградата на Областна управа-Смолян, където плакатите ще бъдат експонирани.

Посланията на учениците са отправени с езика, който те владеят – езика на метафоричните образи, които ни убеждават в идеята, вълнувайки ни, съобщи Димитър Димитров,преподавател в професионалната гимназия.

Вирни се горе