Учениците от Основно училище „Иван Вазов”- Смолян отбелязаха Деня на добротата

Учениците от Основно училище „Иван Вазов”- Смолян  отбелязаха Деня на добротата

Като акт на доброта, във фоайето на училището е поставена кутия за събиране на средства за подпомагане лечението на болно дете.

„Нито една проява на доброта, дори най-малката, не е загуба на време“, Езоп

Забързани, изнервени и вглъбени в собствените си проблеми, често забравяме да подадем ръка, да бъдем подкрепа, да сторим добро… А доброто винаги се връща! Доброто е заразно! Актът на добрина създава вълнообразен ефект и винаги намира обратен път към нас.

На 17 февруари 2019 г. бе Денят на спонтанните актове на доброта (Random Acts of Kindness Day). Празникът е създаден, за да окуражи актовете на доброта в живота ни – спонтанни, безпричинни и нетърсещи отплата. И за да ни напомни, че добротата невинаги е свързана с материалното. Понякога и само една усмивка, една добра дума, една прегръдка, една подадена ръка, едно „обичам те“ са способни да променят деня на хората около нас, както и нашия, защото актовете на доброта ни изпълват с щастие.    Учениците от Основно училище „Иван Вазов”- гр. Смолян отбелязаха Деня на добротата.

Децата от IV „В”клас, които вече четвърта година работят „В търсене на доброто”, отправиха предизвикателство към всички ученици от начален етап да творят на тема: „Какво е доброто?”. Резултатът е невероятен – масово участие с илюстрирани съчинения от по-големите и рисунки от по-малките. Техните инициативи не спират дотук. Те подариха усмивка и добро настроение на всички в училище, чрез специално подготвени постери с пожелания и вълшебни думи, които украсяваха коридорите и подтикваха всеки, който ги прочете, да направи комплимент на свой приятел.

Като акт на доброта, във фоайето на училището е поставена кутия за събиране на средства за подпомагане лечението на болно дете.

А вие спомняте ли си последното добро дело, което направихте?

Вирни се горе