Ученици в “Лъвски скок” в Смолян

понеделник, 11 февруари 2019 г.

Смолян ще е домакин на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”, което ще се проведе на 19 февруари в Спортна зала „Величко Чолаков“, от 10:30 ч.

Регионалното състезание се провежда в чест на 19 февруари – патронен празник на: ППМГ „Васил Левски” – Смолян, ОУ ”Васил Левски” – с. Чавдар, ОУ ”Васил Левски” – с. Змеица от община Доспат, ОУ ”Васил Левски” – с. Ерма река, ОУ ”Васил Левски” – Златоград, ОУ ”Васил Левски” – с. Боровина, общ. Мадан, ОУ ”Васил Левски” – с. Средец, община Неделино и УО „Васил Левски“ – Девин и по повод 146 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. Възпитаниците на тези училища и ученическо общежитие, ще вземат участие в надпреварите.

В състезанието „Лъвски скок” учениците са разпределени в четири възрастови групи, като училищата имат право да участват като един отбор от І и ІІ група или като един отбор от ІІІ и ІV група. В първите две групи участват по 4 състезатели от всяка възрастова група /2 момичета и 2 момчета/ от едно училище.

За дисциплината „Щафета с преодоляване на препятствия”, участват 8 състезатели от двете възрастови групи І и ІІ /4 момичета и 4 момчета/ от едно училище.

В дисциплината „Совалково бягане“, участват 8 състезатели от двете възрастови групи – ІІІ и ІV /4 момичета и 4 момчета/ от едно училище.

Класирането е индивидуално и отборно. Училището събрало най-много точки, от двете дисциплини във възрастовите групи, печели купата „Лъвски скок”.

Организатори на състезанието са Общобългарски комитет ”Васил Левски”, Община Смолян, Регионално управление на образованието-Смолян и ППМГ „Васил Левски“ – Смолян.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009