Ученици правят червена панделка от цветя, показват съпричастността си към проблема СПИН

Ученици правят червена панделка от цветя, показват съпричастността си към проблема СПИН

С факелно шествие и запалени свещи почитат паметта на жертвите на СПИН у нас, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Тази година денят е под надслов „Животът е безценен" и бележи третия етап от Национална АНТИСПИН кампания на Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

Днес ученици от клуб ,,Здрави и щастливи'' при РЗИ-Смолян ще оформят пред сградата червена панделка от цветя – световен символ на ангажираността и съпричасността към проблема СПИН. Партньори при отбелязване на деня са директорите, медицинските специалисти и педедагогическите съветници на ПМГ,,Васил Левски’’ и ГПЧЕ ,,Иван Вазов’’гр.Смолян, СОУ ,,Антим първи’’ и ПГ ,,Христо Ботев’’ гр. Златоград.

РЗИ Смолян ще продължи да повишава информираността на широката общественост и в частност на младите хора на възраст 16-18 г. за начините, по които може и не може да се предаде вируса на СПИН, както и ще продължи да дава възможност на всеки да провери своя ХИВ статус чрез анонимно и безплатно изследване в лабораториите на инспекцията.

Вирни се горе