Ученици от Първо СОУ изработили 200 коледни картички

Ученици от Първо СОУ изработили 200 коледни картички

На 22 декември, четвътък от 12.30 ч. в сградата на ОДМВР – Смолян ученици от втори клас от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Смолян ще раздават на служителите саморъчно изработени по програмата на “Junior Achievement” и закупени от дирекцията коледни картички.

По повод настъпващите Светли празници второкласниците от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Смолян, с класен ръководител Юлия Митрева и своите връстници от ОУ “Юрий Гагарин” – гр. Смолян с Ани Журналова, изработиха над 200 коледни картички, които ще бъдат закупени от различни институции: Община – гр. Смолян, Инспекторат по Образование – гр. Смолян, ОД на МВР – гр. Смолян, МБАЛ – “Братан Шукеров” – гр. Смолян, ТП -ДГС – гр. Смолян. Със събраните средства малките предприемачи ще осъществят някои от своите нужди и желания.

От началото на 2011-2012 учебна година в Смолян два втори класа работят по програмата на “Junior Achievement”. Тази организация е официално регистрирана през 1997 година в България. Целта на фондацията е насърчаване на свободната инициатива и предприемачество в класната стая и оттам формиране на поколение от способни бизнес лидери в България. Всички програми на “Junior Achievement” са адаптирани към българската образователна система, съобщи Юлия Митрева, от Първо СОУ.

Предприемачеството е една от компетенциите на ЕС. Малките предприемачи навлизат в света на бизнеса под игрова форма. Програмата е достъпна за тях и те с лекота разбират по-добре връзката между това, което изучават в училище и успешното си бъдеще.

Вирни се горе