Ученици от ОУ "Юрий Гагарин" се включиха в инициативата Маратон на четенето

Ученици от ОУ "Юрий Гагарин" се включиха в инициативата Маратон на четенето

За седма поредна година Регионална библиотека – Смолян се включва в инициативата Маратон на четенето, който е част от Националната програма „Четяща България” и е посветен на Международния ден на детската книга – 2 април и на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Днес, 18 април Маратонът на четеното продължи в ОУ „Юрий Гагарин”. В него участваха ученици от 1 до 4 клас. Старт на проявата бе даден с Химна на училището в изпълнение на група „Гагаринци”, с ръководител Стефка Бакалова. Зам. директорът на библиотеката г-жа Вълчева поздрави учениците и ги призова да участват активно в инициативите на РБ и да протягат ръка по-често към хубавата детска книга.

Четенето започна Емилия Коджебашева – гл. библиотекар в Детски отдел на РБ и продължи с четящите деца от училището. Децата четоха приказки, стихове от български автори, пословици, поговорки и гатанки. В четенето се включиха и най-малките – първокласниците, които се представиха като отлични четци.

Директорът на училището Йорданка Дюлгерова изказа своята удовлетвореност от участието на учениците в априлския маратон на четенето и им пожела още много прекрасни срещи с различни автори и книги.

Вирни се горе