Ученици от ОУ "Юрий Гагарин" се учиха как се дава първа долекарска помощ

Ученици от ОУ "Юрий Гагарин" се учиха как се дава първа долекарска помощ

Доброволци от БМЧК–Смолян направиха обучение по оказване на първа долекарска помощ на членовете от Детска полицейска академия и техни съученици от ОУ “Юрий Гагарин” гр. Смолян

В рамките на Детската полицейска академия, организирана от ОД МВР – Смолян, със съдействието на БЧК – Смолян, днес в ОУ “Юрий Гагарин” – Смолян се проведе занятие по оказване на първа долекарска помощ.

Госпожа Весела Русинова, експерт в БЧК – Смолян, запозна членовете на ДПА и техните съученици с дейността на младежкия червен кръст. А трима доброволци от БМЧК – Радостина Бочева, Николина Тодорова и Милко Тумбев, демонстрираха пред учениците как се оказва първа долексрака помощ с подръчни средства при счупен горен крайник, счупен долен крайник и при попаднало чуждо тяло в ръката, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Занятието премина при засилен интерес от страна на учениците, които също имаха възможност, под ръководството на младите червенокръстци, да направят превръзка на пострадал.

Занятията с Детската полицейска академия, в която членуват 30 деца от 5 и 7 клас от ОУ “Юрий Гагарин” гр. Смолян, ще продължат до края на месец април.

Младите помощници на полицията ще научат още за вредата от употребата на наркотични вещества, за правата на децата, за видовете престъпления и наказателната отговорност, ще посетят пожарната, където ще си припомнят основните правила за пожарна безопасност и ще мерят сили в атрактивни състезания.

Вирни се горе