Ученици от ОУ "Иван Вазов" съвместно с музея проведоха състезание „Аз знам за Вазов“

Ученици от ОУ "Иван Вазов" съвместно с музея проведоха състезание „Аз знам за Вазов“

Днес, в експозиционните зали на музея се проведе състезанието „Аз знам за Вазов“. Инициативата е в рамките на програмата за отбелязване на 40 години ОУ „Иван Вазов“ – Смолян и се проведе в партньорство с РИМ „Стою Шишков“ – Смолян.

Организаторите припомниха по необичаен начин подробности от живота и дейността на „Патриарха на българската литература“ – Иван Вазов, чието име носи училището. В три оспорвани кръга се състезаваха два отбора – „Хъшове“ и „Опълченци“ (ученици от пети и шести клас на ОУ „Иван Вазов“ – Смолян). Състезанието беше арбитрирано от компетентно жури в състав: Росица Лакудова – директор на ОУ „Иван Вазов“ – Смолян, проф. д.ф.н. Елена Николова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ – Смолян и Мария Маргаритова – уредник в РИМ „Стою Шишков“ – Смолян. В ролята на водещ и асистенти успешно се справиха възпитаници на ОУ „Иван Вазов“. Да наблюдават оспорвания сблъсък между двата отбора бяха дошли съученици, преподаватели, колеги и приятели. Участниците показаха завидни познания за личността и творчеството на своя патрон. След изключително равностойна битка бе излъчен победителят – отбор „Опълченци“.

Директора на училището Росица Лакудова връчи награди и грамоти на победителите, а на останалите участници – грамоти за достойно представяне. Тя благодари на РИМ „Стою Шишков“ за гостоприемството и активното партньорство не само при организиране и провеждане на това състезание, а и за ползотворното сътрудничество през годините.

Вирни се горе