Ученици от клуб „Милосърдие” събраха хранителни продукти за деца и семейства в нужда

 Ученици от клуб „Милосърдие” събраха хранителни продукти за деца и семейства в нужда

В благотворителна коледна акция, учениците от ПГТТ „Христо Ботев“ помогнаха на 125 семейства

И тази година коледната благотворителна акция, организирана и реализирана с помощта на клуб „Милосърдие”, и подкрепена от Училищния ученически съвет в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“в Смолян премина успешно.

От Гимназията благодарят на всички, които се включиха от сърце в тази благородна кауза, както и на управителите на магазините, които съдействаха за провеждането на инициативата. Единствено Лидл отказаха да се проведе благотворителната инициатива пред магазина в Смолян. Ръководството на учебното заведение изказва благодарност и на всички ученици, учители и служители на ПГТТ „Христо Ботев”, които помогнаха да се осъществи акцията като изработиха коледни картички за хората, включили се в инициативата, участваха в деня на провеждането й и разпределиха събраните хранителни продукти за семействата с деца в затруднено материално положение. От училището, както всяка година, така и тази предоставиха опис със събраните хранителни продукти и броя на приготвените чанти за нуждаещите се.От благотворителната акция са събрани 182 л. олио, 205 кг. Брашно, 147 кг. ориз, 122 кг. захар, 103 бр.консерви, 266 пакета макаронени изделия, 74 пакета леща, 19 пакета боб, 5 кг. сол, 120 пакета захарни изделия, 103 броя вафли, 105 шоколада, 26 пакета ядки, 3 бр. сапун, 1 пръчка салам, 1 кутия натурален сок, 1 бр. течен шоколад, 1 бутилка оцет, 1 буркан конфитюр, 5 пакета нескафе и 3 кг. плодове Събраните продукти са разпределени в 100 чанти за деца в града и общината по предварително направено проучване.

Допълнително са приготвени още 25 чанти за крайно нуждаещи се семейства в региона. „Така благодарение на Вас, мили хора, в тази благотворителна коледна акция помагаме на 125 семейства. Желаем Ви топли, споделени и весели коледни празници! И Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома Ви и донесе здраве, мир и благодат!“, пожелават от ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян.

Вирни се горе