Ученици от гимназията по строителство черпиха опит от Xella България

Ученици от гимназията по строителство черпиха опит от  Xella България

На 08. 03. 2012 г. на учениците и преподавателите от Професионална гимназия по строителство „Никола Вапцаров” – гр. Смолян гостуваха специалисти от Xella България ЕООД – компания за строителни материали,съобщи за Smolyannews.com директорът на учебното заведение Христо Вакев.

Обучението и демонстрацията за работа с продуктите YTONG, бяха организирани от инж. Павел Пенчев – регионален мениджър Централна Южна България и ръководството на училището.

В презентацията на инж. Бойко Пенев се акцентира на подготовката на суровините, на производственият процес и приложението на автоклавния клетъчен бетон. Демонстрация за правилата при работа с блокчетата YTONG направи Валери Колев. Учениците с интерес проследиха показването на технологията на работа при изпълнение на зидария с газобетонови блокчета, лепилен зидарски разтвор и използване на скрепителни средства. Наблегна се на спазване на основни правила и специфични особености при изграждането на стени, необходимия набор от инструменти за бърза и качествена работа.

Вирни се горе