Ученици на ОУ "Иван Вазов"-Смолян завоюваха медали на математическия турнир „Перперикон“

Ученици на ОУ "Иван Вазов"-Смолян завоюваха медали на математическия турнир „Перперикон“

Талантливите математици от ОУ „Иван Вазов“ за пореден път направиха горди с постиженията си учители, ръководство и родители. Те завоюваха три медала на XIХ Областен математически турнир „Перперикон“, който се проведе тази събота в град Кърджали под патронажа на областния управител Никола Чанев. В престижното състезание взеха участие близо 900 ученици от 3-ти до 12- ти клас от градовете Кърджали, Смолян , Хасково, Димитровград, Крумовград, Казанлък и София. Смолянските математици се справиха много добре и защитиха името на града и на своето училище.

Бронзови медали завоюваха Виктория Карафевзиева – ученичка в 3 клас и Габриела Делиева от 4 клас, а сребърен медал спечели Костадин Гунчев – 3 клас. И тримата медалисти получиха сертификати и подаръци от организаторите на официална церемония в Дома на културата в Кърджали.

Всички участници в математическия турнир бяха аплодирани от публиката, а смолянските деца доказаха за пореден път, че образователния процес в нашата област е на изключително високо ниво и неслучайно талантливите ни деца са винаги в челните места в състезания, олимпиади и матури.

Вирни се горе